Verpest je schuld je leven? Dit is wat u kunt doen – Geestige verslaggever


Schulden kunnen zo overweldigend worden dat het je leven kan verwoesten. Je zou de indruk kunnen krijgen dat je in schulden verdrinkt en je afvragen of er een uitweg is uit het probleem waarmee je te maken hebt. Gelukkig is er een uitweg die gemakkelijk voor u beschikbaar is als u bereid bent het probleem direct aan te gaan.

Het pad naar financiële vrijheid is uitdagend en zeker niet gemakkelijk. Het zal veel discipline van uw kant vergen om schulden af ​​te betalen, uw uitgaven te beperken en vooral te leren sparen. U zult niet de mogelijkheid hebben om deze factoren één voor één te proberen, omdat het een gezamenlijke inspanning van u zal vergen om te voorkomen dat uw schuld uw leven verpest. Wat kunt u doen om te voorkomen dat schulden uw leven verpesten?

Evalueer uw financiën

Het belangrijkste dat u moet doen, is een duidelijk inzicht krijgen in uw financiën. Met hoeveel schulden heeft u momenteel te maken en wat is uw verhouding tussen schulden en inkomen?

Als u inzicht krijgt in uw financiële status, kunt u bepalen of dingen kunnen worden rechtgezet of dat u contact moet opnemen met een faillissementsadvocaat als de zaken uit de hand zijn gelopen.

Wat is uw betaalbaarheid?

Inzicht in uw geld is ook essentieel omdat het de beste manier is om kosten te besparen. Als u moet beginnen met het verminderen van uw uitgaven, moet u rekening houden met de items die geen waarde toevoegen aan uw leven. Diensten zoals satelliettelevisie en een smartphone of niet-essentiële levensbehoeften en deze een paar dagen opgeven, kunnen het lijken alsof u een leven zonder luxe leidt, maar het zal u in staat stellen om tot $ 250 of meer per maand te besparen . Met dit geld kunt u uw schuld aflossen.

Creëer een uitbetalingscyclus

Financiële experts hebben aanbevolen dat het altijd voordelig is om schulden met de hoogste rentevoeten eerst af te betalen, terwijl sommigen hebben gezegd dat de rekeningen met het grootste saldo vóór de anderen betaald moeten worden. We raden aan om de rekeningen met de kleinste saldi af te betalen, omdat dit een overwinning lijkt en u kan motiveren als u merkt dat er minder rekeningen moeten worden betaald.

Nadat u een kleine rekening hebt afbetaald, gebruikt u het geld van die rekening om een ​​andere kleine rekening vrij te maken. Na verloop van tijd wordt het voor u mogelijk om al uw schulden af ​​te betalen als u besluit deze methode te gebruiken. Houd uw creditcardafschriften goed in de gaten, want u zult het verschil kunnen zien in de snelheid waarmee u schuldenvrij kon worden. Als u elke maand meer dan het minimum kunt betalen, zal de snelheid aanzienlijk toenemen en bent u binnen korte tijd in een schuldenvrije situatie.

Begin geld te besparen

Mensen die in een schuldensituatie zitten, stoppen vaak met sparen, een gewoonte die ze nooit zouden moeten overwegen. $ 25 per maand besparen lijkt misschien niet zo’n groot bedrag, maar het bespaart $ 600 aan het einde van het jaar en het geld op de spaarrekening kan worden gebruikt als back-up wanneer u een noodgeval tegenkomt dat normaal op uw creditcard zou zijn geplaatst .

Als alle methoden mislukken en uw schuldsituatie uit de hand loopt, waardoor u hypotheekbetalingen enkele maanden misloopt, heeft u de mogelijkheid om contact op te nemen met een faillissementsadvocaat. U moet er echter rekening mee houden dat de faillissementswetten per staat verschillen en dat u daarom mogelijk een bepaald percentage van uw schuld moet terugbetalen aan uw schuldeisers. Je kunt deze tips gebruiken voor de hulp die je nodig hebt om aan de slag te gaan met je nieuwe leven om ervoor te zorgen dat schulden die je leven verpesten tot het verleden behoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.