7 beste cardio-alternatieven voor mensen die een hekel hebben aan hardlopen


Cardio is een van die dingen die we allemaal moeten doen. Maar de meest voorkomende vorm van cardio, hardlopen, wordt door veel mensen verafschuwd.

Persoonlijk kan ik niet rennen voor sh*t. Ik kan een mijl of twee doen (op een goede dag), maar dan ben ik uitgeput en kan ik de volgende dag het tempo niet bijhouden. Gelukkig heb ik een aantal geweldige alternatieven voor hardlopen gevonden die even, zo niet effectiever zijn om je hart sneller te laten kloppen.

Hier zijn 7 cardio-workouts die leuk, functioneel en een geweldig alternatief zijn als je een hekel hebt aan hardlopen of als je je snel verveelt en het wilt afwisselen.

Zwemmen

Dit is een enorme calorieverbrander en over het algemeen een zeer zware sport. Het traint je hele lichaam zonder je gewrichten te beschadigen, dus het is een geweldig alternatief voor mensen van alle leeftijden. Het is niet alleen een uitstekende cardiovasculaire training, het helpt je ook om kracht op te bouwen, je longen te versterken, de botdichtheid op te bouwen en de flexibiliteit te vergroten.

Fietsen of Spinning

Of je nu een les volgt of op pad gaat, spinning is een geweldig alternatief voor hardlopen. Het is aangetoond dat fietsen de kracht vermindert, kracht en flexibiliteit vergroot en zelfs je houding en coördinatie verbetert. Het is ook moeilijk om je te vervelen als je buiten bent, er zijn zoveel verschillende routes die je kunt nemen, het is altijd een andere rit.

HIIT

HIIT is een afkorting voor High Intensity Interval Training en het kan werkelijk van alles zijn. Het bestaat uit korte uitbarstingen van totale inspanning, gevolgd door korte momenten van herstel. Je kunt HIIT uitvoeren, van burpees tot hoge knieën. HIIT is ook geweldig voor mensen die een hekel hebben aan hardlopen, maar willen rennen (als dat logisch is?) door intervalsprints te doen. Ik heb 45 seconden all-out sprint gedaan en vervolgens 1 minuut herstel jog met 60% inspanning. Ik doe dit 8 keer en het is een geweldig alternatief voor een run van 30 minuten en verbrandt vergelijkbare hoeveelheden calorieën.

Circuit training

Als je van HIIT houdt, zul je waarschijnlijk ook van circuittraining houden. Het zijn een paar verschillende trainingen die worden uitgevoerd met weinig tot geen rust tussen de sets. Je kunt in vijf minuten van squatten naar push-ups naar roeien gaan voor een complete cardiotraining met ook krachttraining. Circuittraining is een geweldig alternatief voor degenen die een strak schema hebben en slechts een half uur over hebben.

Ook als je denkt dat je een oefening niet kunt uitvoeren, zijn er altijd alternatieven en aanpassingen die je kunt maken. Er zijn bijvoorbeeld tientallen push-upvariaties die je kunt proberen, zodat je kracht kunt opbouwen en niet verveeld raakt met dezelfde ole’, same ole’.

Boksen en Kickboksen

Een ongelooflijke workout die je letterlijk scherp houdt. De voordelen van boksen zijn ongelooflijk. Naast de cardio werk je aan coördinatie, voetenwerk, snelheid, kracht en kracht. Het is een complete training die zich richt op elke spier in je lichaam op een manier die andere trainingen gewoon niet doen.

Slechts twintig minuten boksen is genoeg om me volledig op te branden en me in vorm te krijgen tijdens een tijdcrisis.

Overslaan

Pak wat springtouwen en begin te springen. Je zou skippen misschien niet zien als een geweldige vorm van cardio, maar het is een ongelooflijke training voor het onderlichaam. Door te skippen bouw je kracht en snelheid op in je benen, vooral je kuiten, allemaal vanuit je luie stoel. Met touwtjespringen verbrand je tot wel 15 calorieën per minuut, afhankelijk van je intensiteit en conditie natuurlijk.

Roeien

Ik kan niet zeggen dat ik een fan ben van roeien. Het is een beetje als hardlopen voor mij, ik verveel me en ik word er helemaal moe van. Het is echter een geweldige cardiovasculaire training en het heeft een lage impact, dus ik zal elke dag een roeimachine kiezen boven een run. Naast het trainen van je benen, traint het met de juiste vorm ook je bovenlichaam, met name je borst, triceps en biceps.


7 beste cardio-alternatieven voor mensen die een hekel hebben aan hardlopen.  Je hoeft geen uren op de loopband door te brengen om een ​​goede training te krijgen. Hier zijn 7 unieke manieren om je hart sneller te laten kloppen als je een hekel hebt aan hardlopen.  #fitness #cardio #fitnessmotivatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.