10 fouten bij vetverlies die uw vooruitgang saboteren


Er lijkt zoveel informatie te zijn over afvallen. En het is ongelooflijk frustrerend om wekenlang jezelf te doden in de sportschool en geen vooruitgang te zien

Ik kan niet tegen je liegen en je vertellen dat vetverlies gemakkelijk is. Het vergt inzet, doorzettingsvermogen en toewijding. Je zult niet van de ene op de andere dag resultaten zien, maar als je een van deze X vetverliesfouten maakt, saboteer je je eigen vooruitgang zonder het te beseffen.

Focussen op de schaal

Het is heel gewoon om geobsedeerd te raken door het getal dat we op de weegschaal zien. Dat vertelt echter maar een heel klein deel van het verhaal. Onthoud dat uw doel VETVERLIES moet zijn, dat betekent niet noodzakelijkerwijs gewichtsverlies. Je lichaam zal waarschijnlijk spieren opbouwen terwijl het tegelijkertijd vet verliest, waardoor je op gewicht blijft, of misschien zelfs wat aankomt. Spieren wegen meer dan vet. Je lichaam zal er over zes maanden of een jaar waarschijnlijk heel anders uitzien, zelfs als het niet op de weegschaal wordt weerspiegeld.


@theblondefiless

Niet genoeg calorieën eten

Het is een veelvoorkomend advies om gewoon ‘minder te eten’ voor vetverlies. Het eten van kleine hoeveelheden calorieën kan je in het begin misschien helpen om gewicht te verliezen, maar het zal het interne systeem van je lichaam in de war brengen. Het is waarschijnlijk dat je lichaam in de hongerdoodmodus gaat en in een poging om energie te besparen, zal het aantal calorieën dat je verbrandt verminderen. Bovendien zal het eten van zulke lage hoeveelheden calorieën je hongeriger (duh!), Luier maken en je verlangen naar voedsel vergroten, wat kan leiden tot een eetbui. Voordat je ‘minder gaat eten’ om af te vallen, is het veel verstandiger om langzaam ongezonde maaltijden te vervangen door gezonde. Probeer in plaats van pannenkoeken als ontbijt havermout of een smoothie. Word niet te gek van de calorieën en focus op gezonder eten in het algemeen.

Te vaak eten, zelfs als je geen honger hebt

Het is algemeen advies dat het eten van frequente, kleine maaltijden een geweldige manier is om vet te verliezen. De beste manier om echt vet te verliezen en te behouden, is door te luisteren naar de interne hongersignalen van je lichaam. Eet niet alleen omdat het 11 uur is en dat is het moment waarop je je pre-lunch snack hebt gepland. Eet alleen als je echt honger hebt. Zorg er echter voor dat u niet te hongerig wordt, want u kunt te veel eten. Het is slim om altijd een tussendoortje te eten, maar voel je niet gedwongen om het te eten alleen maar omdat.

Je drinkt je calorieën

Een van de beste manieren die ik heb gevonden om snel en gemakkelijk vet te verliezen, is door alle bewerkte dranken die je consumeert te schrappen. Ik drink alleen water, koffie en zelfgemaakte smoothies waarvan ik weet dat ze niet gevuld zijn met suiker. Vermijd het drinken van sap, gezoete koffie of thee en andere calorierijke dranken als je probeert om vet te verliezen. Soms bevatten zelfs de ‘caloriearme’ drankjes een heleboel chemicaliën of kunstmatige zoetstoffen die niet goed zijn voor je gezondheid of die je geen plezier doen tijdens je reis naar vetverlies.

Je bent gestrest

Het stresshormoon, cortisol, zorgt voor gewichtstoename. Het verhoogt je eetlust en maakt het bijzonder moeilijk om buikvet te verliezen. Probeer elke dag eenvoudige manieren te vinden om te ontstressen. Door yoga en meditatie in je fitnessroutine op te nemen, kun je de negatieve effecten van stress in je leven tegengaan. Stress is natuurlijk en we hebben allemaal verschillende stressfactoren die ons kunnen beïnvloeden, maar zelfs als je een situatie niet onder controle hebt, kun je de manier waarop jij (en je lichaam) erop reageren veranderen.

Je slaapt niet genoeg

Onderschat de kracht van een goede nachtrust niet. Het is bewezen dat slaapverlies het vetverlies beperkt. Gebaseerd op een onderzoek van het University of Chicago Medical Center, toen lijners een volledige nacht kregen, was meer dan de helft van het gewicht dat ze verloren vet. Dieters met een slaaptekort hebben ook de neiging zich hongeriger te voelen in vergelijking met hun goed uitgeruste tegenhangers. Streef naar 7 tot 9 uur slaap per nacht. Slaap helpt je niet alleen bij vetverlies, maar het helpt ook om stress (!!!) en je risico op depressie te verminderen. Dus voel je niet slecht over het uitschakelen van die snooze-knop.

Niet of te veel trainen

Als u niet traint terwijl u probeert vet te verliezen, zult u waarschijnlijk ook spieren verliezen, wat ertoe kan leiden dat uw metabolisme vertraagt. Combineer gezond eten met een uitgebalanceerde trainingsroutine om dit te voorkomen.

Aan de andere kant is te veel bewegen op de lange termijn onhoudbaar en kan leiden tot stress. Te veel sporten is ongezond en ineffectief. Probeer voor een uitgebalanceerde routine te gaan. Ga drie tot vijf keer per week naar de sportschool en mix het met gewichten en cardio. Besteed geen drie uur aan trainen, je zult jezelf gewoon uitputten en (hoogstwaarschijnlijk) niet de resultaten zien waar je op hoopt.

Je leest geen etiketten

Ik pleit er niet voor om calorieën te tellen, want hoewel dat voor velen een effectief hulpmiddel is, denk ik niet dat het voor de meesten mentaal gezond is. Calorieën tellen leidt tot het zien van voedsel als getallen en kan leiden tot vervormd eten (naar mijn bescheiden mening), maar dat is hier noch daar.

Ik geloof niet dat je calorieën moet tellen, maar ik vind wel dat je naar de etiketten van producten moet kijken voordat je ze koopt. Vooral de ingrediënten, het suikergehalte en het verzadigde vet. Als er een ingrediënt in zit dat je niet kunt uitspreken, zal je lichaam er waarschijnlijk niet goed op reageren. Evenzo kunnen snacks of maaltijden met veel suiker en verzadigd vet leiden tot vettoename en langdurige gezondheidsproblemen zoals diabetes.

Geen hele voedingsmiddelen eten

Het grootste deel van uw dieet moet voedsel met één ingrediënt zijn, wat betekent dat het niet iets is dat in een doos wordt gevonden. Wat zijn de ingrediënten van Spinazie? Gewoon spinazie. Daar zou je meer dan 90% van de tijd naar moeten streven. Ik zeg niet vermijden alle bewerkte maaltijden (ik moet af en toe een koekje hebben), maar de meeste van mijn voedingsmiddelen zijn heel en natuurlijk. Bruine rijst, quinoa, spinazie, tomaten, zwarte bonen, enz. Om er maar een paar te noemen.

Een bijkomend voordeel van het eten van hele voedingsmiddelen, als je niet te maken hebt met etiketten of rare, ongezonde ingrediënten. Win-win.

Onrealistische verwachtingen hebben

Wanneer je onrealistische verwachtingen stelt, zoals 10 pond verliezen in 10 dagen, zet je jezelf gewoon op mislukking. Zorg ervoor dat je bescheiden, haalbare doelen stelt, zodat je je eraan kunt houden en je motivatie niet verliest.

Het is ook een goed idee om doelen te stellen die niet geheel met vetverlies te maken hebben. Misschien een doel stellen om een ​​mijl van 8 minuten te lopen? Of 150 pond squatten? Iets dat je motiveert en waar je naartoe kunt werken is niet strikt esthetisch. Persoonlijk heb ik de neiging om meer te sporten en consequent naar de sportschool te gaan als ik een gevoel van motivatie buiten mezelf en mijn fysieke lichaam heb. Ik stel constant doelen om sneller, sterker, gezonder te zijn en dat is iets waar ik dagelijks verbetering in zie en waar ik naartoe werk. Wanneer je dit soort doelen stelt, heeft je lichaam de neiging om dit voorbeeld te volgen.


Moeite om vet te verliezen? Het is waarschijnlijk dat u enkele van deze vetverliesfouten begaat die uw voortgang verpesten. Maak deze fouten bij het afvallen niet. Je zou willen dat je deze tips voor gewichtsverlies kende voordat je aan je reis begon. #weightloss #weightlosstips #loseweight #loseweighttips


Moeite om vet te verliezen? Het is waarschijnlijk dat u enkele van deze vetverliesfouten begaat die uw voortgang verpesten. Maak deze fouten bij het afvallen niet. Je zou willen dat je deze tips voor gewichtsverlies kende voordat je aan je reis begon. #weightloss #weightlosstips #loseweight #loseweighttips


Moeite om vet te verliezen? Het is waarschijnlijk dat u enkele van deze vetverliesfouten begaat die uw voortgang verpesten. Maak deze fouten bij het afvallen niet. Je zou willen dat je deze tips voor gewichtsverlies kende voordat je aan je reis begon. #weightloss #weightlosstips #loseweight #loseweighttipsLeave a Reply

Your email address will not be published.