6 eenvoudige tips om snel meer lichaamsvet te verbranden


Of je nu gezond wilt worden, afslanken of je gewoon beter wilt voelen; het verbranden van overtollig vet kan voor velen een uitdaging zijn. Het is niet alleen maar dieet en lichaamsbeweging, er zijn veel factoren die bijdragen.

Er zijn echter veel eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw stofwisseling te stimuleren en snel vet te verbranden.

Voordat we er meteen in duiken, wil ik dat herhalen vetverlies is niet hetzelfde als afvallen. Je kunt vet verliezen en aankomen, simpelweg omdat je misschien spieren opbouwt terwijl je vet verliest. Onthoud dat spieren meer wegen dan vet! Wanneer u begint aan uw reis naar vetverlies, is het belangrijk om niet geobsedeerd te zijn door wat de weegschaal u vertelt. de schaal laat maar een (heel) klein deel van het verhaal zien.

Om beter te zien of je vooruitgang boekt, maak je foto’s en metingen.

Onthoud dat elke dag kleine stapjes optellen tot grote resultaten na verloop van tijd. Als je deze tips volgt, ben je over zes maanden niet meer op dezelfde plek als vandaag!

Dagelijks bewegen

Nee, ik heb het niet over sporten. Ik ga ervan uit dat je al weet hoe je gezonder moet trainen en eten. Resultaten op de lange termijn worden echter niet zomaar bereikt door een training van dertig minuten per dag. Dus je gaat hard naar de sportschool. Gefeliciteerd! Hoe besteed je de overige 23 uur van je dag?

Aan een bureau zitten? Op de bank? U moet uw lichaam meer dan een uur per dag bewegen. Studies tonen aan dat meer dan vier uur per dag zitten dodelijk kan zijn.

Als je een bureaubaan hebt, overweeg dan een sta-bureau, of maak in ieder geval elk uur een wandeling van tien minuten. Voeg ook kleine dingen toe aan je dagelijkse leven, zoals ver weg parkeren en de trap nemen.

Een goed uitgangspunt is 10.000 stappen per dag. Er zijn een aantal apps die je stappen kunnen volgen of je kunt investeren in een fitnesshorloge als je serieus bezig bent met je gezondheids- en fitnessdoelen.

Eet een goed ontbijt

Het eten van een gezond ontbijt stimuleert je stofwisseling en kan later op de dag onbedwingbare trek en te veel eten helpen voorkomen. Degenen die het ontbijt overslaan, hebben 4 keer meer kans op obesitas.

Ontvang een stevig ontbijt, misschien eieren op volkoren toast en vermijd suikerbommen.

Gezonde ontbijtopties omvatten, maar zijn niet beperkt tot havermout, bessen, yoghurt, pindakaas, volkoren toast, avocado en eieren.

Verwante post: 17 eiwitrijke veganistische ontbijtideeën

Stress verminderen

Cortisol, het hormoon dat vrijkomt tijdens stressvolle activiteiten of gebeurtenissen, is gekoppeld aan vetopslag. Wat je oorzaak van stress ook is, je moet een betere manier vinden om met je omgeving om te gaan en je niet te laten raken door dingen.

Er zijn veel mogelijkheden om stress te verminderen. Denk aan meditatie, yoga, aromatherapie, seks, een wandeling, dans of schilderen. Wat u ook een goed gevoel geeft en ontspant, het kan zeer gunstig zijn voor uw algehele welzijn en vetverlies.

Als je gestrest raakt op kantoor en geen yogapauze van 20 minuten kunt nemen (wie wel?!), overweeg dan een paar keer diep adem te halen, je licht uit te rekken en misschien wat groene thee voor jezelf te zetten. Als je constant gestrest bent, wil je misschien de oorzaak van stress opnieuw evalueren. Is het omdat je uitstelgedrag hebt? Kunt u van tevoren werken? Is er een taak die u aan anderen kunt delegeren? Er zijn altijd mogelijkheden om werkgerelateerde stress te verminderen zonder dat je 80-urige weken hoeft te werken om alles voor elkaar te krijgen.

Krijg genoeg slaap

Minder slapen vermindert de voordelen van een dieet. Een studie toonde ook aan dat wanneer lijners een volledige nachtrust kregen, meer dan de helft van het gewicht dat ze verloren uit vet bestond, tegenover degenen die geen volledige nachtrust kregen en slechts een kwart van hun gewichtsverlies echt vet was.

Bovendien heb je, als je slaaptekort hebt, de neiging om je hongeriger te voelen en minder energie te hebben voor dingen zoals sporten. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon, maar een goed bereik ligt tussen de 7 en 9 uur. de gemiddelde persoon meldt 7,5 uur slaap nodig te hebben om overdag goed te functioneren.

Drink meer water

Water drinken is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om je vetverbrandingscapaciteit te verhogen. Nee, meer water drinken zal niet het geheim zijn van het succes van uw vetverlies. Als u echter aan het sporten bent en gezond eet, maar regelmatig uitgedroogd bent, zult u aanzienlijk minder gewicht verliezen dan uw goed gehydrateerde tegenhangers. Als je lichaam uitgedroogd is, kan het geen vet verbranden zoals het zou moeten.

Overweeg als vuistregel om 64 ons water per dag te krijgen. ik heb dit gekocht 64 ounce waterfles, wat voor sommigen misschien overdreven lijkt, maar ik vind het veel gemakkelijker dan bij te houden hoeveel kopjes water ik per dag drink. Mijn doel voor vandaag is altijd om de fles leeg te drinken en het maakt mijn leven ongelooflijk gemakkelijker.

Eet veel vezels

Studies tonen aan dat een hogere vezelinname verband houdt met een lager risico op buikvet. Niet alle vezels worden echter gelijk gemaakt! Er zijn twee soorten vezels, oplosbare en onoplosbare. Zonder al te veel medisch jargon in te gaan, is de vezel die je zou moeten eten oplosbaar!

Voorbeelden van oplosbare vezels zijn: droge bonen, haver, haverzemelen, rijstzemelen, gerst, citrusvruchten, appels, aardbeien, erwten en aardappelen.

Oplosbare vezels zorgen er ook voor dat je langer een vol gevoel hebt, omdat het langer duurt om te verteren en de doorgang van voedsel door je darmen vertraagt.

Over het algemeen is het verbranden van vet gemakkelijk, zolang je het maar van dag tot dag inneemt. Neem deze tips langzaam op in uw levensstijl om de vruchten te plukken en succesvol te zijn in uw vetverliestraject. Heb je een van deze tips geprobeerd? Hoe werkte het voor jou? Laat je opmerking beneden achter

Als je zelf tips hebt om toe te voegen, laat ze dan ook hieronder in de reacties achter! Ik vind het leuk om van jullie te horen


6 eenvoudige tips voor snel vetverlies.  als u probeert af te vallen, zijn dit enkele geweldige tips voor gewichtsverlies die u kunt volgen.  Bestaan ​​er echt geheimen voor gewichtsverlies voor snel vetverlies of werken ze zelfs?  Deze tips voor vetverlies helpen vrouwen buikvet te verliezen en hun metabolisme te versnellen #gewichtsverlies #fatloss

Leave a Reply

Your email address will not be published.