8 redenen waarom je solo moet reizen als je in de twintig bent


Uitgelichte afbeelding: @emilyventures

Je twintiger jaren zijn je ontdekkingsjaren. Het is jouw decennium om nieuwe ervaringen op te doen, fouten te maken en meer te weten te komen over jezelf en je plaats in de wereld. Wat is een betere manier om jezelf bloot te stellen aan de wereld dan deze met je eigen ogen te zien?

In een wereld waar veel mensen terughoudend zijn om zelfs maar te lunchen alleen in een restaurant uit angst om beoordeeld te worden, lijkt solo reizen bijna ondraaglijk. Maar alleen reizen kan heel leuk zijn en leert je veel vaardigheden die je niet krijgt als je met een partner of in een groep reist. Hier zijn enkele voordelen van alleen reizen als twintiger.

REIS HACK:
Download de Skyscanner-app en stel waarschuwingen in voor elke stad ter wereld. Ik heb ongeveer 30 verschillende waarschuwingen tegelijk ingesteld en wanneer een prijs daalt, krijg ik een melding. Dankzij Skyscanner heb ik een retourticket van Miami naar Londen geboekt (geen tussenstops) voor minder dan $ 350, terwijl de normale prijs meer dan $ 600 was!!

..

Ontmoet de lokale bevolking

Je hebt vast wel gemerkt dat wanneer je naar een feest gaat waar je niemand kent met een vriend, je een andere ervaring hebt dan wanneer je alleen naar een feest gaat. Als je alleen gaat, ben je waarschijnlijk met meer mensen gaan praten, simpelweg omdat je geen keus had.

Zo is het ook met reizen. Zonder een vriend of geliefde als buffer, zul je gedwongen worden om ermee om te gaan en zelfs te willen praat met meer vreemden. Dit is een geweldige manier om erachter te komen waar zijn de beste eetgelegenheden en andere lokale geheimen. Misschien maak je zelfs vrienden die je tot ver na je beginjaren twintig zult behouden.

Zorg er echter voor dat u niet te veel details geeft over waar u verblijft en wat uw plannen zijn om vreemden te completeren.

..

Doe wat je wilt

Wanneer u met familie of vrienden reist, kunt u gedwongen worden een compromis te sluiten over wat u wilt doen. Dit is geen probleem als je alleen reist. Je stelt het schema op. Je wordt wakker zonder enige verplichting aan iemand behalve jezelf.

In het volwassen leven zijn er maar weinig keren dat dit mogelijk is, en solo-reizen is daar een van. Je zult misschien verrast zijn om te ontdekken wat je ware verlangens zijn.

..

Zelfredzaamheid ontwikkelen

Als je met een buddy reist, kan een van jullie de neiging hebben om het voortouw te nemen. Dit is niet het geval bij solo reizen. Jij bent altijd de enige echte leider. Er is niemand anders om voor u te pleiten of uw problemen op te lossen. Dus als je slecht bent in het lezen van treinschema’s, moet je die zwakte heel snel overwinnen, anders heb je pech.

Dit zal je helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen en je zelfredzaamheid te verdiepen. Wanneer je terugkeert naar het gewone leven, zullen problemen die je in het verleden misschien hebben lastiggevallen dat niet doen, omdat je weet dat het haperingen zijn en je ze zult overwinnen.

..

Word creatiever

Omdat je alleen bent, moet je een beroep doen op je eigen creativiteit en innerlijke bronnen. Als een plan niet werkt, is het aan jou om met een nieuw plan te komen. Dit soort denken en plannen hebben A, B en C wordt een tweede natuur. Je kunt dit toepassen op elke baan die je doet als je terugkomt – en je kunt zelfs citeren wat je tijdens je solo-reis hebt gedaan om het te bewijzen.

..

Hou je emoties in bedwang

Als je alleen reist, krijg je te maken met frustratie na frustratie. Als je met iemand reist? kan in de verleiding komen om je frustraties op hen af ​​te reageren (zie de realityshow THE AMAZING RACE waar reizende stellen vaak ruzie maken).

Als je echter alleen bent, zul je geen relatiedrama hebben. Je zult moeten leren hoe je je emoties kunt beheersen. Je kunt ofwel boos op jezelf zijn – wat geen zin heeft – of de situatie aanpakken en achter je laten wat er is gebeurd. Het is ook een goede gewoonte voor toekomstige relaties.

..

Word aanpasbaar

Als je op reis gaat, krijg je te maken met allerlei nieuwe informatie en veranderingen die op je afkomen. Wat je had gepland of verwacht is niet vaak de realiteit van de situatie. Solo reizen dwingt je om met de wereld om te gaan zoals die is, niet zoals je wilt dat hij is.

Deze ervaring maakt je adaptiever en veerkrachtigwat weer geweldige eigenschappen zijn om mee te nemen naar een baan.

..

Ontwikkel je zelfgevoel

Vaak proberen mensen zich in het leven aan te passen om anderen te plezieren. Of je nu de rol van perfecte student, perfecte werknemer of perfecte nakomeling speelt, het kan moeilijk zijn om in contact te blijven met wie je werkelijk bent en hoe je over dingen denkt.

In je eentje de wereld rondreizen en deze ervaringen laten je ontwikkelen een gevoel van eigenwaarde je hebt misschien iets gemist of moest je herontdekken. Het zien van verschillende culturen kan zelfs je kijk op de wereld veranderen.

..

Geen angst meer voor het onbekende

Een van de dingen waar mensen het meest bang voor zijn, is: Wijzigen en de kwetsbaarheid jezelf in nieuwe situaties te plaatsen. Als je eenmaal alleen hebt gereisd, doe je dat niet meer. Locals kunnen je afwijzen als je met ze praat. Treinen kunnen worden geannuleerd. Hotels kunnen verschrikkelijk zijn. Je zult zoveel oefening hebben om jezelf naar buiten te brengen dat het niet uitmaakt wat het leven je brengt, je zult het aankunnen.

Alleen reizen biedt waardevolle levenslessen op elke leeftijd, maar kan vooral diepgaand zijn als je in de twintig bent. Je zult nooit bang zijn om alleen in een restaurant te eten, of om weer iets alleen te doen. Je zult in staat zijn om met vertrouwen vreemde nieuwe situaties in te gaan, wetende uit je reiservaring dat je elk probleem kunt oplossen of je kunt aanpassen aan een nieuwe situatie. Doe je toekomstige zelf een solide en geniet van de wereld door je eigen lens.

Pin me, vind me leuk, deel me


8 redenen waarom je in je twintiger jaren alleen moet reizen  Hoewel het intimiderend kan zijn om als vrouw alleen te reizen, zijn er veel voordelen die opwegen tegen de nadelen.  Vrouwelijke olo-reizen zijn een geweldige kans die je horizon zal verbreden en je zelfvertrouwen en onafhankelijkheid zal helpen.  #solotravel #travel #femalesolotravel

8 redenen waarom je in je twintiger jaren alleen moet reizen  Hoewel het intimiderend kan zijn om als vrouw alleen te reizen, zijn er veel voordelen die opwegen tegen de nadelen.  Vrouwelijke olo-reizen zijn een geweldige kans die je horizon zal verbreden en je zelfvertrouwen en onafhankelijkheid zal helpen.  #solotravel #travel #femalesolotravelLeave a Reply

Your email address will not be published.