8 beste manieren om fit te blijven in de wintermaanden


Proberen gezond en fit te blijven tijdens de koude wintermaanden kan bijna onmogelijk zijn! Wanneer de temperatuur begint te dalen, wordt het steeds moeilijker om uit ons knusse bed te komen en onze fitnessroutine vast te houden.

Hoewel ik dol ben op de feestdagen en de frisse, verfrissende lucht, ben ik de eerste om toe te geven dat het me kan afschrikken van mijn fitnessdoelen.

In de afgelopen paar jaar heb ik mijn gewoonten echter aangepast en aangepast, zodat de koude, donkere wintermaanden me er niet meer van weerhouden om aan mijn trainingen te beginnen en gezond te blijven.

dit zijn absoluut de beste manieren die ik heb gevonden om in vorm te blijven (en zelfs je fitnessdoelen te bereiken) in de winter!

Tips en trucs om fit te blijven in de winter

1. Thuis trainen

Als het gewoon onmogelijk lijkt om je huis te verlaten als het onder nul is, doe dan een training thuis! Je hoeft echt niet naar de sportschool te gaan of in de vrieskou te rennen om een ​​training te laten tellen.

Ga naar YouTube en doe een fitnessroutine van 30 minuten vanuit het comfort van je eigen huis.

Misschien zelfs investeren in sommigen verstelbare dumbbells en weerstandsbanden om ervoor te zorgen dat uw thuissessies net zo (zo niet beter!) zijn dan een sportschoolsessie.

Bekijk deze lijst met items die je in huis moet hebben.

2. Partner omhoog

Het is een stuk moeilijker om een ​​training over te slaan als je een partner hebt die je verantwoordelijk houdt. Een studie toonde aan dat 95 procent van de mensen die met vrienden een programma voor gewichtsverlies begonnen, voltooiden het.

Er is veel kracht in aantallen, daarom zijn groepsoefeningen zo populair en groeien ze alleen maar jaar na jaar.

Zelfs beter dan iemand om je verantwoordelijk te houden, als je met een partner traint, heb je meer kans om jezelf harder te pushen. We hebben allemaal een beetje een concurrentievermogen in ons dat naar voren komt tijdens bepaalde activiteiten, zoals een training.

Misschien vind je dit ook leuk: Gewoonten van een natuurlijk magere vrouw

3. Zoek ‘Warme’ trainingen

Als het bijzonder pittig wordt, waarom zou je jezelf dan niet trakteren op een hete yogasessie? Er is gewoon iets zo leuks en ontspannends aan yoga, en de hitte is de perfecte manier om te ontspannen na een lange dag.

Het is aangetoond dat yoga helpt bij het verlichten van stress, angst en depressie. Dus als je in het verleden met de winterblues te maken hebt gehad, is dit een geweldige manier om het deze keer te bestrijden.

Yoga is weer een van die dingen die je overal kunt doen, je hebt alleen een yogamat en een telefoon om de laatste stroom te bekijken.

4. Geniet van een stevig ontbijt

Havermout is het perfecte winterontbijtidee omdat het warm, vullend en oh zo lekker is.

Een goed, stevig ontbijt houdt je uren vol en voorkomt onbedwingbare trek of te veel eten later op de dag.

Ik weet dat intermitterend vasten de afgelopen jaren erg populair is geweest, maar onderzoeken hebben al jaren aangetoond dat degenen die het ontbijt overslaan, over het algemeen een hogere BMI hebben.

Er zijn veel nachtelijke haverrecepten als je ‘s ochtends meestal haast hebt. Doe ze gewoon in een glazen pot en pak ze op weg naar buiten.

5. Haal zoveel mogelijk vitamine D binnen

Probeer te profiteren van de korte dagen en ga zoveel mogelijk naar de zon.

Studies hebben aangetoond dat het lichaam het meest efficiënt is in het maken van vitamine D rond het middaguur, waardoor het de perfecte tijd is om buiten te lunchen.

Vitamine D helpt de winterblues te bestrijden en geeft je meer energie om je sportschoolsessies te halen.

U hoeft er niet enorm veel tijd aan te besteden, slechts 15 tot 30 minuten is voldoende om alle voordelen te benutten.

6. Eet meer wintergroenten

Het is altijd slim om groenten en fruit te eten die in het seizoen zijn. Het bespaart u niet alleen geld, maar de groenten en fruit behouden meer vitamines en voedingsstoffen dan hun tegenhangers buiten het seizoen.

Winterfruit en -groenten zijn bieten, spruitjes, sinaasappels, boerenkool, peren, aardappelen, grapefruit en winterpompoen.

Door in het seizoen te eten, helpt u niet alleen om een ​​kleinere ecologische voetafdruk te behouden, maar zorgt u er ook voor dat u het hele jaar door een goed uitgebalanceerd, voedzaam dieet krijgt.

7. Neem je sportkleding mee naar je werk

Als ik thuiskom van mijn werk, weet ik niet wat er met me gebeurt, maar het is gewoon onmogelijk om het huis te verlaten.

Als je huis ook een gapend zwart gat wordt dat je in de winter gewoon niet lijkt te verlaten, zorg er dan voor dat je je gymkleding inpakt om te werken, zodat je meteen naar je training kunt gaan.

Maak na het werk een ‘afspraak’ met jezelf en zorg dat je die niet verbreekt.

Het grootste excuus dat mensen gebruiken om een ​​training te missen, is ‘ze hebben geen tijd’ of ‘moeten naar huis om eten te maken’. Gebruik een van deze crockpot-recepten, zodat het diner thuis kookt terwijl u werkt. BOOM. Twee vogels in één.

8. Zit minder.

Het is gemakkelijk om de hele dag voorovergebogen achter een computer door te brengen of Netflix te kijken zodra de temperaturen beginnen te dalen.

Zorg ervoor dat je elk uur of zo beweegt, ook al is het maar voor een stuk van twee minuten.

Probeer ook kleine ‘winsten’ in je dag op te nemen, zoals de trap op het werk of naar je collega lopen (in plaats van een e-mail te sturen). Een zittende levensstijl is een van de meest ongezonde dingen die we kunnen doen, en er zijn weinig veranderingen die we kunnen doorvoeren om het te bestrijden.

Pin me, vind me leuk, deel me


Als je moeite hebt om fit en gezond te blijven tijdens de koude wintermaanden, zijn dit de beste tips en trucs om ervoor te zorgen dat je de motivatie niet verliest en je aan je fitnessroutine houdt!  Het is mogelijk om te bereiken.  je fitnessdoelen, zelfs tijdens de vakantie @ #fitness #getfit #stayfit

Als je moeite hebt om fit en gezond te blijven tijdens de koude wintermaanden, zijn dit de beste tips en trucs om ervoor te zorgen dat je de motivatie niet verliest en je aan je fitnessroutine houdt!  Het is mogelijk om te bereiken.  je fitnessdoelen, zelfs tijdens de vakantie @ #fitness #getfit #stayfit

Leave a Reply

Your email address will not be published.