Hoe u uw mobiele telefoonrekening kunt halveren?


Disclaimer: het volgende is een gesponsord bericht van Tello Mobile. Alle meningen zijn 100% van mezelf.

Die gsm-rekening. Het is gewoon nog een manier waarop het geld elke maand als een uurwerk van uw bankrekening wegvloeit.

Maar je hebt het nodig, toch? Ik bedoel, wie kan er tegenwoordig zonder telefoon leven? Het is slechts een van die noodzakelijke kwaden.

Tenminste, dat zei ik tegen mezelf totdat ik over Tello hoorde.

Ik ben altijd een groot voorstander geweest van de gedachte dat “je krijgt waar je voor betaalt”. Dat betekent dat het niet uitmaakt hoe oogverblindend hoog mijn Verizon-rekening elke maand was, ik was altijd heel blij om het te betalen, veilig en zeker in de wetenschap dat ik de beste service kreeg vanwege de hoge prijs die ik betaalde

Langs kwam Tello…

Maar toen kreeg ik een uitdaging: Tello uitproberen, een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO).

Dus wacht even: wat is een MVNO precies? Dit is een draadloze provider die geen draadloze netwerkinfrastructuur bezit; het koopt toegang tot netwerkdiensten van een van de vier grote providers (Verizon, T-Mobile, AT&T en Sprint) en biedt vervolgens zijn eigen prijzen aan zijn klanten.

Je hebt vast wel eens eerder gehoord of gezien van advertenties voor een MVNO; Boost Mobile en Cricket Wireless zijn twee van dergelijke MVNO’s.

MVNO’s hebben veel lagere overheadkosten (omdat ze geen netwerkinfrastructuur bezitten of exploiteren) en kunnen deze besparingen dus doorgeven aan hun klanten.

Het nadeel is dat, omdat ze de toegang tot de netwerkdiensten huren in plaats van ze te bezitten, hun klanten een lagere prioriteit krijgen wat betreft het datanetwerk (dwz hogere ping-tijden voor mobiele data en hogere latentie).

Tello maakt gebruik van het Sprint-netwerk. Dus in theorie betekent dit dat als een Tello-klant en een Sprint-klant tegelijkertijd gegevens gebruiken, de Sprint-klant theoretisch iets snellere reacties zal ervaren, aangezien Sprint zogenaamd eerst de verzoeken van hun eigen klanten zal verwerken en vervolgens naar de MVNO-klanten.

Maar in werkelijkheid kon ik eerlijk gezegd het verschil niet zien. Dat klopt. Ik kon het verschil in snelheid en dekking niet zien tussen mijn superdure Verizon-service en de service van Tello.

Het verschil was dan ook duidelijk in de rekening. Mijn onbeperkte abonnement van Verizon kost $ 80 per maand (en dat is nog exclusief belastingen en toeslagen). Een onbeperkt abonnement van Tello kost slechts $ 39 per maand.

Tello Prijsvergelijking

Maar het zette me aan het denken: heb ik echt een onbeperkt abonnement nodig? Ik rechtvaardigde het altijd door mezelf voor te houden dat ik me met onbeperkte data, oproepen en sms’jes nooit zorgen hoefde te maken over te hoge kosten.

Maar het supergoedkope aanbod van Tello zorgde ervoor dat ik ging kijken hoeveel data ik eigenlijk elke maand gebruik.

Ik was verrast om te horen dat ik gemiddeld ongeveer 2,5 GB mobiel datagebruik per maand gebruik (en eens in een blauwe maan gebruik ik iets meer dan 3 GB per maand).

Ik denk dat het feit dat wifi bijna overal beschikbaar is, ook helpt om mijn datagebruik te beteugelen.

Dus ik controleerde: hoeveel zou het kosten om een ​​goedkoper abonnement te krijgen dat niet “onbeperkt” was? Als ik een abonnement zou nemen met 2 GB per maand op Verizon, zou het me $ 55 per maand kosten, exclusief belastingen en toeslagen. Als ik naar een 4 GB Verizon-abonnement, het kost $ 70 per maand exclusief belastingen.

De vergelijkbare abonnementen op Tello (2 of 4 GB met onbeperkte minuten en sms’en) kosten $ 14 per maand (voor 2 GB) en $ 19 per maand (voor 4 GB). Zoals je vrij gemakkelijk kunt zien, zijn de besparingen aanzienlijk: $ 14 versus $ 55 en $ 19 versus $ 70.

Voordelen van Tello

Bovendien heeft Tello geen contracten en geen kosten. Uw abonnement wordt maandelijks verlengd.

Als je van gedachten verandert en besluit dat je je Tello-abonnement niet meer wilt behouden (of je besluit te upgraden of downgraden naar een ander Tello-abonnement), zijn er geen kosten verbonden aan het wijzigen of annuleren.

Geen tweejarig contract, geen kosten voor vroegtijdige beëindiging. Geen enkele vergoeding.

Een ander voordeel van Tello is dat je een van hun telefoons kunt kopen om te gebruiken met hun abonnementen of je eigen telefoon kunt gebruiken (klik hier om te controleren of je telefoon compatibel is).

Ze bieden zowel gerenoveerde als nieuwe telefoons met een prijs tussen $ 25 en $ 689. Ze bieden geen subsidies op apparaten, dus je betaalt de volledige telefoonprijs.

En als je al tevreden bent met je bestaande telefoon, kun je die telefoon (als het een CDMA-apparaat is) gebruiken met Tello (je hebt alleen een Sprint-simkaart van $ 9,99 nodig als je die nog niet had).

Ook is het aanmeldingsproces voor Tello volledig online. Dit vereenvoudigt de zaken een stuk en zorgt ervoor dat u niet te maken krijgt met opdringerige verkopers. U kunt vanuit uw luie stoel controleren of uw huidige apparaat compatibel is, een nieuw apparaat kopen en zich aanmelden voor een abonnement.

We hebben dus vastgesteld dat Tello veel, veel goedkoper is dan Verizon. Maar hoe zit het met de woorden waar ik naar leefde? Dat ik krijg waar ik voor betaal?

Nou, ik ben blij te kunnen melden dat in ieder geval waar ik woon, Tello-dekking en Verizon-dekking precies hetzelfde lijken te zijn. Voor mij was er geen merkbaar verschil in service, snelheid of dekking.

Tello nadelen

Eén ding viel me wel op: toen ik van Miami naar Napels reed, door de Everglades (wat een beetje afgelegen en ‘off-the-grid’ is), kon ik af en toe Verizon-service krijgen, maar er was geen Tello-dekking. Maar afgezien van dat korte moment, was de Tello-service in wezen hetzelfde als Verizon.

Dus als je in een afgelegen gebied woont, is Tello misschien niet iets voor jou. U kunt controleren of Tello bestrijkt uw gebied hier.

Algemeen…

Dit is wat ik je aanraad: probeer het uit. Als je het idee van een aanzienlijk goedkoper draadloos abonnement leuk vindt, maar bang bent dat de dekking misschien niet voldoende is, meld je dan aan voor een maand.

Je hoeft je huidige draadloze abonnement nog niet op te zeggen. Je kunt ze allebei naast elkaar proberen.

Het goedkoopste Tello-abonnement begint bij $ 5 per maand, en het zou je een redelijk goed idee moeten geven van hoe goed de dekking is in het gebied waar je woont.

Als de dekking in uw dagelijks leven niet goed genoeg voor u is, is er geen kwaad, geen fout. Annuleer gewoon, in de wetenschap dat de goedkopere optie niet aan uw dekkingsbehoeften voldoet en dat u in feite krijgt waar u voor betaalt met uw duurdere huidige abonnement.

En als de dekking voor u inderdaad goed genoeg is, kan de besparing flink oplopen.

Neem het voorbeeld van mijn hypothetische overstap van 4 GB per maand van Verizon naar Tello.

Dat zou me $ 51 per maand besparen, wat $ 612 per jaar is!

Of $ 1224 aan besparingen over twee jaar.

Voor mij heeft Tello in ieder geval mijn ongelijk bewezen: ik krijg in feite veel meer dan waarvoor ik betaal.

Speld me, zoals ik, red me!


Je telefoonabonnement is een van de grootste kostenposten van je budget, maar is het de premium prijs waard?  Ik heb een manier gevonden om mijn telefoonrekening aanzienlijk te verlagen en gemakkelijk geld te besparen.  Tello Mobile is een verborgen juweeltje en een geweldige manier om te besparen op een beperkt budget #savemoney #personalfinance #budget

Je telefoonabonnement is een van de grootste kostenposten van je budget, maar is het de premium prijs waard?  Ik heb een manier gevonden om mijn telefoonrekening aanzienlijk te verlagen en gemakkelijk geld te besparen.  Tello Mobile is een verborgen juweeltje en een geweldige manier om te besparen op een beperkt budget #savemoney #personalfinance #budget

Leave a Reply

Your email address will not be published.