9 slechte geldgewoonten die ervoor zorgen dat je failliet gaat


Als je een paar slechte gewoontes hebt waardoor je verdrinkt in een zee van financiële twijfel, dan wil je misschien even de tijd nemen om dit te lezen. Omdat uw financiële toekomst ervan afhangt.

We weten dat geld hebben belangrijk is. Maar soms is het niet de moeite waard om je zuurverdiende geld uit te geven. Er is huur of hypotheek die moet worden betaald en rekeningen die moeten worden betaald.

We zullen een kijkje nemen naar enkele van de meest voorkomende slechte geldgewoonten die mensen zoals jij blut houden en waarschijnlijk worstelen om bij te blijven met wat het belangrijkst is.

Als je een of meer van deze slechte gewoonten hebt, zul je dingen moeten veranderen, zodat je financiële toekomst rooskleuriger is dan ooit. Laten we beginnen met slechte gewoonte #1.

Late betalingen op rekeningen

Meestal is een te late betaling niet altijd het verschuldigde saldo. Afhankelijk van waar de rekening vandaan komt, kunt u ook te maken krijgen met te late vergoedingen of rentetarieven.

Er is één gemiste betaling nodig om u meer te laten betalen dan nodig is. Dus wil je wat extra geld op zak hebben, betaal dan op tijd je rekeningen. Simpel als dat.

Niet sparen

Velen van ons nemen de mogelijkheid om te sparen als vanzelfsprekend aan. Dat is een grote fout. Vooral wanneer er iets onverwachts kan gebeuren en u niet over het geld beschikt om de incidentele kosten te dekken. Wilt u zich minder zorgen maken over uw persoonlijke financiën?

Begin door tot 10% van elk salaris te sparen en laat het daar. Op die manier heb je genoeg extra noodgeld bij de hand voor het geval het worstcasescenario zich voordoet. En meestal zal uw noodgeld u uit die opstoppingen halen.

Elke cent uitgeven die je verdient

Ja, geld verdienen is spannend nadat je er hard voor hebt gewerkt. Dan geven we het uit aan de meeste dingen die we niet nodig hebben. We geven zoveel uit dat we geen idee hebben hoeveel te veel is. U moet de grens trekken over hoeveel u op regelmatige basis kunt uitgeven aan niet-essentiële dingen zoals uit eten gaan.

Aanpak zonder budget

Dit is waarschijnlijk een van de meest voorkomende slechte gewoonten die de meeste mensen hebben. Ze nemen niet de tijd om te gaan zitten en een budget te plannen. Ze denken dat het oké is om elk gewenst bedrag uit te geven aan eten, amusement, huur, enzovoort.

U moet overwegen een budget te maken en een schatting te maken van hoeveel u daadwerkelijk uitgeeft aan essentiële zaken. Uw categorie “diversen” moet op zijn best minimaal zijn, zodat u binnen uw financiële grenzen blijft. Krijg een goed beeld van waar uw inkomen naartoe gaat en waar niet. Maak sneden als dat nodig is.

Vertrouwen op creditcards


Als u regelmatig creditcards gebruikt, stop dan nu. U denkt misschien dat een solide kredietlimiet u geen financiële zorgen zal maken, maar u betaalt er later voor. Om nog maar te zwijgen over het feit dat één gemiste betaling ervoor zorgt dat u steeds meer krijgt.

Als u een creditcard bij de hand moet hebben, dient u deze alleen voor noodgevallen te gebruiken. In feite, maak contant geld de eerste optie in noodsituaties. Als u geen contant geld kunt gebruiken, is een creditcard uw beste back-upoptie.

Kansen missen om groot te besparen

Elke dag zijn er tal van aanbiedingen. En de meeste van hen zijn in het volle zicht en recht voor je gezicht. Dus waarom zou u de volledige prijs voor iets uitgeven als u van de gelegenheid gebruik kunt maken om wat geld te besparen?

Het knippen van coupons is niet alleen voor je moeder of oma. Je kunt het zelf doen zodat je flink kunt besparen in de supermarkt of als het erop aankomt ga je uit eten. Er zijn ook tal van online deals om van te profiteren voor een breed scala aan artikelen en diensten.

Te veel abonnementen

Hier gaat het over abonnementen. Het is oké om er tenminste één te hebben. Onder één voorwaarde: je kunt het maar beter goed gebruiken. Als je een lidmaatschap van een sportschool hebt en je bent al meer dan een maand niet geweest, wat heeft het dan voor zin om zoveel geld in een financieel zwart gat te gooien. Zeg abonnementen of lidmaatschappen op die je niet of nauwelijks meer gebruikt. Je portemonnee zal je later dankbaar zijn.

“Glimmende voorwerpen achtervolgen”

Dit is eigenlijk de gewone Engelse vertaling van dwangmatig uitgeven. Iets zien dat je leuk vindt tot een punt waarop je het “moet hebben” is gebruikelijk bij dit soort geldschieters. Wat is het aan dat item of die dienst waardoor je het wilt hebben? Of beter nog, waarom is het belangrijk om het nu te krijgen in plaats van later te wachten?

Dwangmatige uitgaven zijn meer emotioneel dan logisch. Breng de twee in evenwicht en bedwing jezelf. Dat ene ding is er misschien nog steeds als je genoeg geld te besteden hebt. Zo niet, geen groot verlies.

Geld uitgeven om “bij te blijven”

Je kent vast wel iemand die alle high-end spullen heeft. En die persoon laat ze graag zien. Onnodig te zeggen dat dit soort materialisme giftig is. En het kan genoeg zijn om u ertoe te brengen geld aan iets uit te geven, zodat u die persoon kunt ‘bijbenen’.

Je onzekerheid kan en zal leiden tot dit soort bestedingspatroon. Waarom zou je er mentaal last van hebben? Jij hebt de controle over jezelf, niet over iemand anders. Geef geen geld uit aan iets om er “cool” uit te zien of om de overhand te krijgen op iemand die waarschijnlijk op een bepaald moment in zijn leven met de afgrond van een donkere financiële toekomst te maken zal krijgen. Geloof ons, we hebben verhalen gehoord.

Algemeen…

Als u te maken heeft met een of meer van deze financiële gewoonten, is het nu tijd om de cirkel te doorbreken.

U heeft prioriteiten waar u op moet letten als het om uw financiën gaat. Zodra u deze slechte gewoonten door goede vervangt, zal het een stuk gemakkelijker voor u zijn om verstandig met uw geld om te gaan en een veel betere financiële toekomst te hebben. Verdwaal niet in het donker omdat je geld tekort komt.

Vergeet me niet te pinnen, leuk te vinden en te delen!


Waarom ben ik zo arm?!  Deze slechte geldgewoonten kunnen de boosdoener zijn!  Neem de controle over uw leven en financiën met betere geldgewoonten die u in uw 20e moet leren om vanaf VANDAAG een schuldenvrij leven te leiden #schuldvrij #geld #personalfinancetips

Leave a Reply

Your email address will not be published.