Bizar bijgeloof waar je versteld van staat – Geestige verslaggever


Sinds het begin van de technologische vooruitgang is bijgeloof begraven – het zou je echter verbazen te weten dat er nog steeds sommigen zijn die zich houden aan deze belachelijk klinkende overtuigingen. Dat gezegd hebbende, heb je je ooit afgevraagd waar deze vandaan komen?

‘Zegen u’

Het is een norm geworden om te zeggen zegen u wanneer iemand niest, maar waar is de logica daarin? Je zegent iemand niet alleen omdat ze een irriterend middel uit hun lichaam proberen te verwijderen.

Vroeger geloofden mensen dat niezen je ziel van je lichaam scheidt

Dit dateert uit de oudheid toen Grieken en Romeinen sterk geloofden dat de ziel van een persoon zich kan scheiden van het fysieke lichaam. Volgens Moira Smith, een folkloristische bibliothecaris, dachten mensen toen dat wanneer ze dromen of niezen, hun ziel uit hun lichaam komt, dus begonnen bezorgde vrienden de uitdrukking te zeggen om de ziel te beschermen tegen slechte.

Zwarte katten

Tot nu toe beschouwen sommige culturen zwarte katten als pech, wat ook verklaart waarom ze de laatsten zijn die in opvangcentra worden geadopteerd. Dit bijgeloof is ontstaan ​​in de 14e eeuw, toen mensen dachten dat deze knuffelige wezens werden geassocieerd met de duivel.

Ze haatten deze katachtigen zelfs zo erg dat ze ze zien als de reden waarom de Zwarte Dood-pandemie plaatsvond. Twee eeuwen later, tijdens het hoogtepunt van de razernij over hekserij, koppelden Europeanen zwarte katten aan degenen waarvan ze dachten dat het heksen waren.

nr. 13

We zien het getal 13 vaak als pech en er zijn twee redenen waarom dit tot nu toe de overhand heeft gehad. In het katholicisme arriveerde Judas Iskariot bij Het Laatste Avondmaal als de 13e gast en hij verraadde Jezus Christus.

Veel mensen zien het getal 13 als pech

In de Griekse mythologie, bedrieger Loki kwam ook naar het goddelijke feest als de 13e gast en hij werd verantwoordelijk voor het creëren van chaos in de wereld. Hij overtuigde zelfs een deelnemer om de god van de vreugde neer te schieten.

Klop op hout

Door op hout te kloppen voelen we dat slechte voorspellingen niet uitkomen

Als we tegenwoordig niet willen dat onze angstaanjagende voorspellingen uitkomen, kloppen we aan. Het is geworteld in een oud heidens geloof dat vriendelijke goden en geesten in bomen leven, dus als je bescherming of geluk nodig hebt, roep je ze op door op de boomstam te kloppen.

Klavertje vier

Mensen zeggen dat als je een klavertje vier vindt, je wordt beloond met geluk. Het wordt ook gebruikt als een symbool van overvloed en welvaart.

Dat komt omdat het uiterst zeldzaam is – anderen zeggen dat je een kans van één op 10.000 hebt om er een te vinden. Volgens verhalen, Vooravond plukte een klavertje vier uit de Hof van Eden toen ze hoorde dat ze was verdreven, omdat ze dacht dat het zou dienen als een herinnering aan het paradijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.