Constant op zoek naar eten? Hier zijn enkele redenen waarom je altijd honger hebt – The Chef Pick


Honger hebben is niets bijzonders – het is de manier van ons lichaam om ons te vertellen dat we voedsel nodig hebben om in energie te worden omgezet. Sommige mensen voelen hun maag echter nog steeds rommelen of grommen, zelfs na een stevige maaltijd. Hier zijn enkele redenen waarom je altijd honger hebt:

Slaapgebrek

Een goede nachtrust wordt vaak aan de kant geschoven, met de misvatting dat je die in de weekenden kunt ‘inhalen’. Het ontbreken van shuteye is echter altijd in verband gebracht met veel gezondheidsproblemen, waaronder obesitas.

Stock-Asso/Shutterstock Slaaptekort kan leiden tot overeten

Als we ons moe voelen, grijpen we vaak naar de dichtstbijzijnde snack, maar dit bedwingt onze honger meestal niet. Zoals het blijkt, slaap is nodig voor optimale lichaamsfuncties, met name de hersenen en het zenuwstelsel.

Bovendien is slaap essentieel bij het beheersen van de eetlust, omdat het een rol speelt bij de regulatie van ghreline, het hormoon dat de eetlust stimuleert. Als je te weinig rust of slaap hebt, geeft je lichaam meer van deze chemische stof af, wat resulteert in extreme honger.

Overmatige geraffineerde koolhydraten

Geraffineerde koolhydraten zoals brood, pasta, snoep, gebak en frisdrank zijn ontdaan van natuurlijke vitamines en mineralen. Deze voedselgroep ontbreekt ook vezeldaarom verwerkt uw lichaam ze gemakkelijk.

Voedingsmiddelen rijk aan vezels geven je een langer verzadigd gevoel. Terwijl geraffineerde koolhydraten kunnen leiden tot een piek in de bloedsuikerspiegel en uiteindelijk tot verhoogde niveaus van insuline, het hormoon dat door het lichaam wordt afgegeven om koolhydraten te verwerken.

Onvoldoende wateropname

Gehydrateerd blijven is cruciaal voor ons algehele welzijn. Het is gunstig gebleken voor ons spijsverteringsstelsel en de gezondheid van de huid.

Branislav Nenin/Shutterstock Door gehydrateerd te blijven, kun je bepalen of je honger of dorst hebt

Bovendien is water ook belangrijk bij het bestrijden van honger. Vaak verwarren we onze honger met dorst, wat leidt tot overmatig eten. Experts adviseren om een ​​glas te drinken als je trek hebt in bepaald voedsel om te weten of je gewoon uitgedroogd bent.

Afgeleid eten

Dit geldt vooral voor bezige bijen – ze hebben de neiging om te multitasken tijdens het eten. Uit angst dat ze tijd verspillen of denken dat ze onproductief zijn bij het verslinden van een maaltijd, consumeren deze mensen hun voedsel vaak gedachteloos.

Stokkete/Shutterstock Mindless eten kan leiden tot gewichtstoename

Als zodanig ligt uw focus niet op uw eten, maar op wat u aan het doen bent, zoals autorijden of een presentatie op uw laptop afwerken. Door je niet bewust te zijn van wat je eet, kan het zijn dat je gedachteloos meer consumeert dan je zou moeten.

Te snel eten

Hoe snel je je eten opeet, speelt ook een rol bij het hongergevoel. Studies hebben aangetoond dat degenen die hun maaltijden snel consumeren, een grotere eetlust hebben in vergelijking met langzame eters.

Experts hebben geroemdheid of niet goed kauwen aangeprezen als enkele van de redenen waarom snelle eters te veel eten. Als dit gedurende een langere periode wordt gedaan, kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen en obesitas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.