Is vitamine D het antwoord om uw risico op COVID-19 te verminderen?


Er is nog geen vaccin ontwikkeld tegen het zeer besmettelijke coronavirus dat in december vorig jaar grote schade aanrichtte. Als zodanig heeft ieder van ons de verantwoordelijkheid om ons immuunsysteem op peil te houden, zodat we op zijn minst kunnen vechten tegen COVID-19 als we besmet raken.

Veel gezondheidsexperts hebben ook aanbevolen om vitamine D-supplementen te nemen om ons lichaam te helpen ziektes en ziekteverwekkers beter te bestrijden. National Institute of Allergy and Infectious Diseases directeur Anthony Fauci onthulde ook dat hij vitamines slikt om zijn immuunsysteem te versterken.

Vitamine D en COVID-19

Bovendien is er een verband tussen vitamine D-tekort en de infectie met het coronavirus – als je de essentiële vitamine mist, kun je vatbaar zijn om dit gevreesde virus op te lopen, legde de dokter uit. Het advies van de topexpert van het land is een knipoog naar een recente studie die aantoonde dat mensen met COVID-19 meer kans hadden ook een vitamine D-tekort te hebben.

Deliris/Shutterstock Uit één onderzoek bleek dat mensen met een vitamine D-tekort een groter risico hadden op COVID-19

De studie keek naar 489 mensen van wie: vitamine D niveaus werden een jaar voordat ze op COVID-19 werden getest, gecontroleerd. Het bleek dat degenen die een tekort hadden aan de essentiële voedingsstof een groter risico hadden dan degenen die waarschijnlijk genoeg van de vitamine hadden.

Belang van vitamine D

De algemene misvatting is dat we vitamine D van de zon krijgen, maar dat is niet 100 procent nauwkeurig. Volgens de National Institutes of Health is dit een in vet oplosbare vitamine die van nature in ons lichaam wordt aangemaakt wanneer de zon op onze huid valt, waardoor de synthese van vitamine D wordt gestimuleerd.

Vitamine D speelt veel rollen in ons lichaam: het stimuleert de calciumopname in de maag, het helpt bij de regulatie van de immuunfunctie en celgroei, en het vermindert ontstekingen. Helaas weten veel mensen niet dat ze deze vitamine missen.

Kan het het risico op het oplopen van COVID-19 verminderen?

Het is nog te vroeg om te zeggen omdat er nog onvoldoende onderzoek is om te concluderen dat vitamine D echt iemands risico op het gevreesde coronavirus kan verminderen. In een ander onderzoek werden echter 76 patiënten met COVID-19 waargenomen en bleek dat slechts één op de 50 mensen die met vitamine D werden behandeld, intensieve zorg nodig had.

Syda Productions/Shutterstock Vitamine D kan ook in de vorm van supplementen komen

Er zijn ook veel onontgonnen mogelijkheden en vragen onbeantwoord over de rol van vitamine D bij het verkleinen van de kans op het krijgen van het coronavirus. Het is echter duidelijk dat deze vitamine verschillende ademhalingsproblemen kan helpen voorkomen.

Uit een onderzoek bleek dat degenen die elke dag vitamine D-supplementen slikten, minder kans hadden op luchtweginfecties dan degenen die dat niet deden.

Hoe vitamine D te krijgen

Tymonko Galyna/Shutterstock De zon is essentieel bij de aanmaak van vitamine D

Er zijn veel vitamine D-supplementen op de markt, maar de goedkopere optie is om ‘s ochtends onder de zon te genieten. De NIH adviseert volwassenen om vanaf 70 jaar 15 microgram of meer in te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.