Mindfulness oefenen tijdens het snacken – The Chef Pick


De meeste, zo niet alle, van ons houden van snacken – bij het bingewatchen van onze favoriete tv-programma’s, het afronden van taken of het browsen door sociale media, is het een norm geworden om een ​​zak chips of een pot koekjes te krijgen. Hoe vaak heb je ze onbewust allemaal in één stoel afgewerkt?

Maak je geen zorgen als je je hieraan schuldig maakt, want het is voor de meesten van ons een slechte gewoonte geworden, maar wees gewaarschuwd, het zal uiteindelijk onze gezondheid schaden als het ongewijzigd blijft. Wees niet in de war – snacken is niet per se slecht, maar als je blijft kauwen op voedsel zonder aanwezig te zijn in het moment, dan ontstaan ​​daar de problemen: je geeft te veel te eten, wat zal resulteren in gewichtstoename.

Alle aandacht voor eten

Het punt is dat we de neiging hebben om voedsel te verslinden terwijl we andere dingen doen, zoals tv kijken of een boek lezen. Dit resulteert meestal in gedachteloos eten, wat betekent dat we ons niet volledig bewust zijn van wat of hoeveel we in ons lichaam stoppen.

Erik Mclean/Unsplash — Onbewust eten is als autorijden met afleiding

Het advies van diëtiste Megan Alsford is om alleen te eten wanneer je aan het eten bent. Ze vergeleek deze activiteit met autorijden, want als de aandacht van een bestuurder niet op de weg ligt, leidt dit tot ongelukken.

Net als bij het consumeren van voedsel, kun je ‘ongelukjes’ tegenkomen, zoals te veel eten. Je lichaam zal gemakkelijk uit het oog verliezen wat je aan het doen bent als je je aandacht blijft verleggen naar andere dingen in plaats van naar eten.

Wees technisch

Eten in onze mond stoppen is bedoeld als een gastronomisch avontuur, maar als je gewoon blijft eten en doorslikken, zul je niet genieten van de ervaring. Onthoud dat eten je zintuigen moet betrekken – waardeer hoe je gerecht eruitziet, genieten het aroma en controleer de textuur en smaak.

Gardie Design Social Media Marketing/Unsplash — Geniet van alles van uw maaltijd

Megan legt uit dat als je weet wat je wel en niet lekker vindt, je weet welk voedsel je moet eten. Op deze manier kunt u bewuster en aanweziger zijn bij het opslokken van uw favoriete maaltijd.

Wees niet bang om restjes te hebben

Het is misschien een beetje ongevoelig om niet aan de hongerige mensen in andere delen van de wereld te denken als je je eten niet op hebt, daarom is het het beste om alleen te koken wat je kunt eten.

Debby Hudson/Unsplash — Bereid maaltijden waarvan u weet dat u ze kunt afmaken om de druk van het eten van restjes te vermijden

Er is een onuitgesproken druk om een ​​heel bord te verslinden, dus de volgende keer dat je wilt zijn bewust, zorg ervoor dat je iets opklopt dat je in één keer kunt afmaken. Dat of een maaltijd bereiden die een paar dagen kan duren, zodat je je restjes gewoon kunt bewaren en opwarmen wanneer je maar wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.