Overweegt u een eiwitshake toe te voegen aan uw trainingsregime? Dit is de beste tijd om het te hebben – The Chef Pick


Je zou nauwelijks atleten en fitnessliefhebbers tegenkomen die hun trainingsroutines niet aanvullen met eiwitshakes. En we nemen het ze niet kwalijk. Met het soort hulp dat dergelijke dranken bieden om spieren en kracht op te bouwen, vormen ze een integraal onderdeel van bijna elk strikt trainingsregime. Door de snelle dosis eiwitten en koolhydraten dwingen ze het lichaam om zijn uithoudingsvermogen te vergroten, zelfs trainers raden ze aan.

Maar mensen raken vaak in de war over het beste moment waarop eiwitshakes moeten worden geconsumeerd. Het zou je verbazen te weten dat het moment waarop je een eiwitshake neemt, bepalend is voor de voordelen waarvan je kunt genieten. Dus als je ooit het dilemma hebt gehad van wanneer je een eiwitshake moet nemen, voor of na een training, dan is dit bericht iets voor jou.

eiwitshake-1

Coach Mag | De tijd dat je een eiwitshake neemt, bepaalt de voordelen die het je geeft

Lezen – De voordelen van proteïne

Een eiwitshake in de ochtend

Het hebben van eiwitshakes in de ochtend als tussendoortje na het ontbijt is essentieel om sterker te worden. Volgens populaire medische tijdschriften draagt ​​het consumeren van eiwitshakes in de ochtend bij aan gewichtsverlies en meer spiermassa.

  • Op het gebied van gewichtsverlies geeft een eiwitshake je een aanzienlijk gevoel van verzadiging en volheid, waardoor je minder junkfood eet, vooral als je ‘s ochtends lange uren werkt.
  • Wat het opbouwen van spieren betreft, geeft het nemen van een snel opneembare eiwitshake in de ochtend je lichaam een ​​hoge dosis voeding tot je aan het sporten bent.

Een eiwitshake nemen voor het sporten

Hoewel eiwitshakes aminozuren bevatten die helpen om de glycogeenvoorraden in stand te houden en de spieren van energie te voorzien, is het toch goed om je eiwitshake te vervangen door wat ander voedsel vlak voordat je gaat sporten.

eiwitshake-2

Bp.Blogspot | Neem vlak voor je training haver, bananen of een paar noten in plaats van een eiwitshake

Een van de essentiële voedingsmiddelen die u moet eten voordat u gaat sporten, zijn voedingsmiddelen die zijn verpakt in vetten en koolhydraten. Het is bewezen dat deze elementen vóór het sporten belangrijker zijn dan eiwitten voor het lichaam en de spieren.

Daarom wordt aanbevolen om haver te mengen met honing of banaan of een medium stuk pure chocolade of een handvol noten te eten voor kracht- en uithoudingsoefeningen.

Lezen – 20 heerlijke eiwitrijke voedingsmiddelen

Eiwitshake nemen na het sporten

Dit is de beste tijd om eiwitshakes te nemen. Het eiwit dat je na het sporten consumeert, vergroot de spieromvang en -massa omdat het snel wordt opgenomen. Daarnaast is het essentieel om direct na het sporten een eiwitshake te nemen om het spierherstel te versnellen door weefsels en vezels die uitgeput zijn door inspanning te herstellen. Dit maakt je sterker en bevordert een snellere spiergroei.

eiwitshake-3

Unsplash | Volgens experts is de beste tijd om een ​​eiwitshake te nemen na het sporten, omdat het helpt bij spierherstel

Om een ​​laatste woord te geven

Hoewel eiwitshakes uitstekende bronnen van voedingsstoffen zijn, moet je ook natuurlijke eiwitten consumeren en niet alleen afhankelijk zijn van kunstmatige poeders en supplementen. Enkele van de beste natuurlijke bronnen van eiwitten zijn vlees, eieren en vis. U moet eiwit echter met mate gebruiken, omdat een overdosis de lever en de nieren kan belasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.