Probeer je je geest, geheugen en cognitie een boost te geven? Wetenschappers zeggen dat deze 5 voedingsmiddelen je cognitieve leeftijd met 7,5 jaar kunnen verminderen! – De keuze van de chef


Laten we eerlijk zijn – we geven de natuur niet de helft van de eer die ze verdient. Dat moeten we nu accepteren.

We kennen al natuurlijke pillen en tabletten die kunnen helpen bij gewichtsverlies, diabetes, hartaandoeningen en vele andere terminale ziekten. Deze pillen hebben geen enkele bijwerking (tenzij je allergisch bent) en zijn verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde supermarkt!

Alsof dat nog niet genoeg was in termen van voordelen, hebben onderzoekers significant bewijs gevonden dat deze ongeëvenaarde voedingsmiddelen nuttig zijn bij het stimuleren van cognitie en geheugen. In feite maken deze voedingsmiddelen een groot deel uit van het MIND-dieet, dat naar verluidt je cognitieve leeftijd met 7-en-een-half jaar terug kan brengen! Is dat niet geweldig?

Laten we zonder verder oponthoud ingaan op deze magische voedingsmiddelen-

Foto’s storten | Wetenschappers beweren dat veel voedingsmiddelen de cognitie kunnen stimuleren!

1. Bessen

Behalve dat ze hemels verrukkelijk zijn, zijn bessen buitengewoon gunstig voor je gezondheid. Naast het beschermen van uw cellen, zijn ze zwaar beladen met antioxidanten zoals: ellaginezuur, resveratrolen anthocyanine. Onderzoek bewijst dat de inname van bessen helpt om de signalering in de hersenen te verbeteren vanwege deze antioxidanten en ontstekingseigenschappen. Artsen raden aan om minstens twee keer per week anderhalve kop bessen te eten.

2. Volkoren granen

Volkoren granen bestaan ​​uit allerlei voedingsstoffen, waaronder vezels, eiwitten, antioxidanten, B-vitamines en sporenelementen. Dr. Bredesen, een neuroloog met het komende boek, Het einde van het Alzheimer-programma, heeft voorgesteld zo min mogelijk koolhydraten in te nemen; zoals pasta en witte rijst. Hij stelt dat het risico op het krijgen van de ziekte van Alzheimer toeneemt naarmate eenvoudige koolhydraten worden geassocieerd met: metaboolsyndroom. Omdat het in veel verschillende vormen voorkomt, wordt aangeraden om te streven naar minimaal 3 porties per dag.

Foto’s storten | Gezonde gewoonten zullen zeker goed uitpakken op oudere leeftijd

3. Noten

Noten zijn over het algemeen een goede bron van vet, eiwitten en vezels. Meestal is het vet in de noot: enkelvoudig onverzadigd vet, meervoudig onverzadigd vetOmega 3, evenals Omega 6. Omdat ze een hoog in polyfenolen en zijn een grote hulp gebleken om te voorkomen dat iemand dementie ontwikkelt. Artsen raden aan om 5 dagen per week een klein handje noten te eten.

4. Olijfolie

Net als noten lijkt olijfolie enkelvoudig onverzadigd vet te bevatten; behalve dat het er rijk aan is! Zoals Dr. Bredesen zegt, ondersteunt een koolhydraatarm dieet dat alle goede vetten bevat, de hersenfunctie, omdat ketose wordt bevorderd. Olijfolie bevat ook veel antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen! Voedingsdeskundigen stellen voor om andere oliën en boter te vervangen door olijfolie voor normale kookdoeleinden.

Foto’s storten | Het beste deel is hoe gemakkelijk deze voedingsmiddelen te vinden zijn in de supermarkt!

5. Pluimvee

Vlees en gevogelte zijn geweldige bronnen van eiwitten! Daarnaast bieden ze ook andere belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, zoals zink, ijzer, jodium en andere vitamines. Artsen zeggen dat je als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet twee keer per week of vaker gevogelte moet eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.