Te enthousiast om af te vallen! Intermittent Fasting of Keto – wat is de juiste keuze? – De keuze van de chef


Tijdens de pandemie werden de meesten van ons beperkt tot onze huizen, met als enige bron van bedrijf Netflix of televisie, vergezeld van een grotere eetlust door verveling. Hier heb je het perfecte recept voor bankroet worden.

Als u een van de massa’s bent die heeft gemeld dat ze tijdens de quarantaine kilo’s zijn aangekomen, moet u zich dubbel zorgen maken over het afvallen voordat het normale leven wordt hervat. Niemand is graag dik. En absoluut niemand wordt graag het slachtoffer van hart- en vaatziekten en diabetes.

Foto’s storten | Het is nooit te laat om afscheid te nemen van je couch potato-zelf

Dus als je je zorgen maakt over het kwijtraken van je overtollige gewicht, ben je misschien op zoek naar de snelste en meest efficiënte manier om dit te doen. Het is niet verwonderlijk dat uw onderzoek u de twee meest trendy opties voor het verliezen van gewicht heeft opgeleverd: intermitterend vasten en keto-dieet.

Wat is het Keto-dieet?

Een keto-dieet is afhankelijk van het veranderen van de verhoudingen van koolhydraten en vetten in uw dagelijkse voeding. Het benadrukt de consumptie van vette en eiwitrijke maaltijden, met een zeer minimale concentratie aan koolhydraten. Dit brengt het lichaam in ketose, de handeling waarbij vet wordt gebruikt om energie te produceren. Zodra je lichaam in ketose raakt, zal een verminderde calorie-inname het lichaam dwingen om zijn opgeslagen vet te verbranden om aan de energiebehoeften te voldoen, wat helpt bij het afvallen.

Unsplash | Zeg vaarwel tegen koolhydraten tijdens het keto-dieet!

Wat is intermitterend vasten (IF)?

Intermitterend vasten is een verandering van levensstijl die het lichaam aanspoort om af te vallen. Het vereist gewoon dat je met lange tussenpozen vast. In die lange tussenpozen zou je echter dranken met bijna 0 calorieën kunnen consumeren, zoals water en groene thee. Er zijn twee bekende modellen van IF:

1. Werkt op een 8:16-verhouding, waarbij u uw voedselinname binnen een periode van acht uur moet beperken en de resterende zestien uur moet vasten

2. Beveelt aan om een ​​of twee keer per week de hele dag te vasten

De rest van de week zou je kunnen werken met portiecontrole en calorietekort. Deze methoden zijn efficiënt om het lichaam in een fase van ketose te brengen en helpen het gewicht te verminderen.

Unsplash | Welk dieet je ook kiest, lichaamsbeweging is essentieel bij het afvallen

Kunnen beide samen?

Hebben beide methoden om af te vallen je naar binnen gelokt? Experts raden aan een van de twee te kiezen, aangezien het keto-dieet al werkt op het mechanisme van een lagere calorie-inname. Combineer het met regelmatig vasten, en je zou een voedingstekort kunnen hebben. Onthoud dat je altijd op een gezonde manier wilt afvallen om ziekten zoals cholesterol en diabetes af te weren, in plaats van ziekten zoals vitamine A- en D-tekort en mineraaltekorten na te streven.

Reis dus slechts in één boot, kies één pad en blijf er standvastig op. Mark Sherwood van het Functional Medicine Institute in Oklahoma onthulde dat er een grote kans is dat door het beperken van je dieet, je er niet in slaagt om eiwitten in evenwicht te brengen met plantaardige inname, wat betekent dat je lichaam misschien niet in staat is om ketose te veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.