Verveeld van iedereen die je vertelt om gezond te eten? Neem deze tips en vergeet de rest – The Chef Pick


De meeste mensen begrijpen de term ‘gezond eten’ verkeerd. Sommigen geloven dat het betekent dat je moet beperken wat je kunt eten, wegblijven van je favoriete eten en niet dik worden. In werkelijkheid omvat gezond eten echter een heleboel andere dingen die je, als je ze volgt, een goed gevoel geven, met energie brouwen en stemmingswisselingen voorkomen.

gezond eten-1

Unsplash | Als de term ‘gezond eten’ je in de war brengt, zullen deze tips zeker helpen

Maar we weten dat zulke open uitspraken vaak verwarrend zijn, en daarom hebben we deze lijst samengesteld met de beste tips voor gezond eten die je ooit zult tegenkomen. Elk van deze tips is bijgedragen door echte mensen, dus u kunt er zeker van zijn dat ze ook echt werken.

Dus waar wachten we op? Laten we beginnen.

Lezen – Gezond eten — een gedetailleerde gids voor beginners

Langzaam eten

Voordat we ingaan op wat je lichaam nodig heeft, laten we beginnen met hoe je eet. Ga alsjeblieft niet in de verdediging. We willen alleen de snelheid benadrukken waarmee je kauwt. Onderzoek heeft aangetoond dat snelle eters vaker zwaarlijvig zijn dan langzame eters.

Als je eet, communiceren bepaalde hormonen met je hersenen als je vol zit. Normaal gesproken duurt een dergelijke communicatie ongeveer 25 minuten. Dus als je een snelle eter bent, blijf je gedurende die tijd eten zonder te beseffen dat je eigenlijk te veel eet. Er zal niet zo’n probleem zijn met een langzame eter. En wist je dat langzaam eten ook de hoeveelheid calorie-inname drastisch vermindert?

gezond eten-2

Unsplash | Experts raden aan langzaam te eten om te voorkomen dat je te vol raakt

Concentreer je op zetmeelrijke koolhydraten

Nu je weet dat langzaam eten het beste is, laten we eens kijken naar het soort voedsel waar je het meeste baat bij hebt. De eerste op onze lijst zijn zetmeelrijke koolhydraten. Wist je dat het meeste van wat je eet zetmeelrijke koolhydraten zijn? Sommige mensen zeggen dat ze helemaal niet goed zijn, maar als je ze goed kiest, kun je er echt van profiteren. Kies zetmeelrijke koolhydraten met veel vezels; ze zijn veel beter dan witte zetmeelrijke koolhydraten.

Lezen – Hoe koolhydraten passen in een gezond dieet

Probeer meer vis en groenten

Als je gezond eet, begin dan meer vis te eten! Vis is een rijke bron van eiwitten die helpt bij het opbouwen en herstellen van weefsels. Het zit ook boordevol vitamines en mineralen, en vooral vette vis is rijk aan Omega-3-vetten die hartziekten voorkomen.

De meest voorkomende vette vissoorten zijn zalm, makreel, haring en sardines. Je kunt de niet-vette vis ook eten omdat ze een grote hoeveelheid eiwit bevatten. Ze omvatten schelvis, kabeljauw, heek en tonijn. Groenten zijn ook een geweldige bron van vitamines en mineralen en ze helpen bij het afbreken van voedselmoleculen in de maag.

gezond eten-3

Unsplash | Je moet proberen vast te houden aan meer groenten en vis, omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten

het komt neer op

Let op wat je eet en hoe je het eet. Eet langzaam en kies voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. Hoe vaak je deze tips ook toepast, er zijn meer dingen die je zou moeten doen om ze te complimenteren, zoals minder suiker eten en het ontbijt niet overslaan. Geniet ervan en blijf gezond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.